Registre de la jornada diària dels treballadors a l’empresa

Com hem anat informant als nostres clients en diferents ocasions mitjançant circulars o recordatoris enviats per correu electrònic, és d’importància cabdal que les empreses hagin confeccionat degudament el registre de jornada diària dels treballadors i que aquest estigui en un lloc visible dins del centre de treball.

Aquest registre de jornada, INICIALMENT es limitava als treballadors de jornada parcial però com a conseqüència d’una recent sentència de l’Audiència Nacional de data 19 de febrer de 2016, el seu abast s’ha ampliat igualment als treballadors de jornada completa.

En l’esmentada sentència s’informa que els resum diaris de registre de jornada no han de reflectir només les hores extraordinàries, donat que una jornada diària pot prolongar-se sense que donin lloc a hores extraordinàries sinó que han de reflectir dia a dia la jornada efectivament realitzada, essent aquest l’únic mitjà per constatar si es superen o no els límits de la jornada ordinària. Esdevé, per tant, un mitjà per poder demostrar documentalment que no es superen els límits ja sigui en còmput diari com en còmput anual.

Així doncs, la finalitat del REGISTRE DE JORNADA DIÀRIA, és detectar l’excés d’hores que puguin realitzar els treballadors i si el còmput anual es compensa o no amb els descansos corresponents.

Com a conclusió, cal saber que és molt important que les empreses confeccionin l’esmentat registre diari sense fer distinció entre treballadors a jornada parcial o jornada completa. No fer-ho suposa una infracció greu que pot comportar una SANCIÓ d’un import mínim de 626,00 euros.

En el document adjunt hi trobareu un exemple de quadrant de registre de jornada diària que es pot utilitzar si no desitgeu confeccionar un altre on constin les dades requerides.

Per qualsevol aclariment o ampliació d’informació, podeu posar-vos en contacte amb el nostre Departament Laboral.