Declaració informativa de béns i drets a l’estranger (Model 720)

El pròxim dia 31 de març finalitza el termini de presentació de la declaració informativa sobre béns i drets a l’estranger en relació a l’exercici 2016.

Aquesta obligació afecta a persones físiques i jurídiques residents a Espanya, establiments permanents a Espanya de persones o entitats no residents i les entitats sense personalitat jurídica (comunitats de béns, societats civils…) que a dia 31 de desembre de 2016 complien algun d’aquests supòsits:

  • Eren titulars, representants, autoritzats o beneficiaris de comptes oberts en entitats bancàries o creditícies a l’estranger.
  • Eren titulars de títols, actius, valors o drets representatius de la participació en el capital o en els fons propi de tot tipus d’entitats jurídiques, sobre valors representatius de la cessió a tercers de capitals propis, sobre valors aportats per a la gestió o administració a qualsevol instrument jurídic. I sobre les accions i participacions en el capital social o fons patrimonial de institucions d’inversió col·lectiva, dels quals siguin titulars i es trobin dipositats a l’estranger, així com de les assegurances de vida o invalidesa dels quals siguin prenedors i de les rendes vitalícies o temporals de les quals siguin beneficiaris com a conseqüència del lliurament d’un capital en diners, béns mobles o immobles, contractats amb entitats establertes a l’estranger.
  • Eren titulars de béns immobles i drets sobre béns immobles situats a l’estranger. 

Exclusions

No existirà obligació de informar a l’Administració Tributària si l’import dels comptes, valors i béns immobles, de forma agregada per cada conjunt, no superi els 50.000 euros.

La presentació de la declaració en anys successius (com seria el cas de qui ja la va presentar en exercicis anteriors), només serà obligatòria si en qualsevol dels tres blocs anteriorment mencionats ha experimentat un increment superior a 20.000,00 euros respecte a l’última declaració.

Així i tot, serà obligatòria la presentació de la declaració per aquells béns i drets ja declarats i respecte els quals el contribuent perdi la condició que va determinar en el seu dia l’obligació de declarar.

Sancions

L’incompliment d’aquestes obligacions informatives comporta multes pecuniàries depenent de la infracció que s’hagi produït. Els imports mínims varien entre 1.500, 10.000 euros o un 150% de la quota resultant de regularitzar els guanys patrimonials.