Jornada sobre exportació al mercat xinès organitzada per LEXVITI
La Cambra de Comerç de Reus va ser ahir 27 de novembre l’escenari d’una nova conferència divulgativa en el marc dels “Esmorzars Cambra”, que aquesta vegada ha estat organitzada per LEXVITI i ha consistit en una jornada amb el títol “Una empresa familiar vitivinícola pot tenir èxit al mercat xinès”. L’objectiu de la jornada ha estat informar i assessorar sobre l’exportació a la Xina a les empreses del sector vinícola de la zona de Reus, on es troben les DO Catalunya, Conca de Barberà, Priorat, Montsant i Terra Alta.
La jornada va comptar amb dues ponències i un espai de col·loqui entre els empresaris vitivinícoles i va ser presidida pel secretari general de la Cambra de Comerç de Reus, Joan Josep Sardà, qui va subratllar la importància del sector vinícola en l’economia actual de les comarques tarragonines, la necessitat d’exportar al mercat internacional i la trajectòria professional a Reus de l’Assessoria Jurisa (impulsora de LEXVITI juntament amb l’Assessoria Grau Griell).
La primera ponència va anar a càrrec de Xavier Ortiz, de LEXVITI, qui va explicar l’origen del servei LEXVITI, resultat de més de 15 anys de col·laboració entre Jurisa, especialitzada en assessorament fiscal, comptable, laboral i financer; i Grau Griell, que treballa en la gestió administrativa de les empreses vitivinícoles en l’àmbit de l’agricultura i els impostos especials, entre d’altres. Així, va detallar, de la sinèrgia i l’experiència d’aquestes dues assessories va sorgir el servei LEXVITI, un servei professional, de proximitat i de qualitat.
L’altre ponent va ser Lluís Ferré, gerent de l’empresa Ferré i Catasús, de la Granada, que exporta a la Xina des de fa quatre anys. Ferré va narrar les seves experiències al mercat xinès i algunes anècdotes útils per al tracte amb els professionals xinesos. També va destacar la necessitat de fer una planificació realista per exportar, en funció de les zones de destinació del producte i del tipus de vi, i va parlar sobre les fases del procediment aconsellades: patentar la marca a la Xina, registrar les característiques dels vins a exportar, disposar d’una agència de transport coneixedora dels tràmits duaners, tenir un interlocutor per a tots els àmbits administratius, comprovar l’existència de les empreses amb les quals s’estableixen relacions comercials, afegir una presentació en xinès a la pàgina web de l’empresa catalana, estar atent als contractes de distribució, evitar donar l’exclusivitat a un sol importador, i actuar de manera unitària davant del mercat xinès (com ho fan a França o a Austràlia). Finalment, Ferré ha destacat l’eficaç feina feta per Prodeca i l’Incavi.
En acabar les ponències, els assistents han pogut participar en la jornada amb un torn de preguntes i, posteriorment, han disposat d’un espai de debat i col·loqui on han parlat de les seves experiències i projectes, i d’altres mercats com el brasiler o el mexicà.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!